Ořechové rohlíčky s vůní vanilky

Vynikající rohlíčky obalené v cukru s pravou vanilkou jsou klasikou, která se neomrzí.

Ořechové rohlíčky s vůní vanilky.jpg

Doba přípravy cukroví :

1 hodina 30 minut

Ingredience do cukroví :

těsto : 50 g mletých mandlí, 400 g hladké mouky, 120 g mletých vlašských ořechů,

50 g cukru moučka, 2 vanilkové cukry, špetka soli, 300 g másla

na obalení půl vanilkového lusku a cukr moučka

Postup přípravy cukroví :

Vlašské ořechy a mandle najemno umeleme, smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, prosátou moukou a solí. Nakonec do směsi zapracujeme změklé máslo.

Těsto zabalíme do potravinové folie a necháme jej asi hodinu odpočinout v chladničce. Poté z těsta vyválíme plát silný asi půl centimetru a vykrajujeme z něj pomocí formičky rohlíčky. Pokud formičku nemáme, jednoduše rozdělíme těsto na stejně velké hrudky, ze kterých tvarujeme rohlíčky. Ty umístíme na plech vyložený pečícím papírem.

Cukroví pečeme v horkovzdušné troubě při 175 °C přibližně 12 minut.

Po vychladnutí ořechové rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru, do kterého jsme přimíchali rozemletý vanilkový lusk.

 

DISKUSE