Perníčky

Recept na perníčky potřené bílkovou polevou. Těsto je třeba nechat až 2 dny odležet, při přípravě s tím musíme počítat. Dají se hned jíst a nemusí se nechat proležet.

Doba přípravy perníčků :

45 minut

Ingredience do perníčků :

2 g jedlé sody, 200 g medu, 2 lžíce koření do perníku, 4 vejce,

200 g Hery, 300 g cukru moučka, 1 kg hladké mouky, 3 žloutky,

poleva : cukr moučka, bílek, lžička bramborového škrobu

Postup přípravy perníčků :

Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, jedlou sodu, 2 lžíce koření do perníku, 2 lžíce skořice, med, změklou Heru, moučkový cukr, žloutky a 4 celá vejce. Z ingrediencí vypracujeme těsto na perníčky, které necháme 2 dny odležet v chladu.

Z rozváleného těsta vykrajujeme nejrůznější tvary, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a upečeme - na perníčky stačí asi 5 minut.

Během pečení si připravíme polevu. Vyšleháme bílek, moučkový cukr a lžičku škrobu do pěny.

Ihned po upečení potřeme perníčky bílkem. Perníčky můžeme dát hned na stůl, nepotřebují odležet.

 

DISKUSE