Barevný koláč s tvarohem a ovocem

Tento moučník je možné plnit jakýmkoliv sezónním ovocem či kompotem a jednotlivé vrstvy koláče barvit kakaem, pudinkem či jiným barvivem. Fantazii se nikdy meze nekladou a chuť je vždy neodolatelná.

Barevný koláč s tvarohem a ovocem.jpg

Doba přípravy moučníku :

1 hodina

Ingredience do moučníku :

těsto 1 : 100 g másla, půl balíčku prášku do pečiva, 250 ml mléka, vejce,

3 lžíce kakaa, 300 g polohrubé mouky, 100 g cukru krystal

těsto 2 : 3 žloutky, půl balíčku prášku do pečiva, 200 g polohrubé mouky,

300 ml mléka, 200 g cukru krystal, 3 bílky, 1 dl oleje

náplň : 200 ml mléka, čerstvé nebo kompotované ovoce, 3 kelímky tvarohu,

2 vanilkové cukry

Postup přípravy moučníku :

V míse smícháme cukr, vejce, rozpuštěné máslo, mouku, půlku prášku do pečiva, kakao a mléko. Vznikne trochu hustší těsto, takže je třeba jej na plechu rozetřít stěrkou. Tvarohovou náplň vytvoříme smícháním tvarohu s cukrem a mlékem.

Na tvarohovou vrstvu vyskládáme čerstvé nebo kompotované ovoce (meruňky, švestky, jahody aj.) podle chuti.

Na poslední třetí vrstvu potřebujeme sníh ze tří bílků. Zvlášť v míse vymícháme těsto ze žloutků, cukru, oleje, mléka, mouky, prášku do pečiva a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Tato poslední vrstva je podstatně tekutější než první, ale je to tak v pořádku. Nalijeme ji na ovoce a vložíme do trouby.

Barevný koláč s tvarohem a ovocem pečeme 45 minut při 170 °C. Po vychladnutí nakrájíme na čtverečky, pocukrujeme a podáváme.

 

DISKUSE