Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem, které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.

Hrnková bublanina.jpg

Doba přípravy bublaniny :

45 minut

Ingredience do bublaniny :

prášek do pečiva, vanilkový cukr, půl hrnku oleje, hrnek mléka,

hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 vejce

Postup přípravy bublaniny :

Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej. Vše mixérem promícháme nebo ručně, jak je kdo zvyklý.

Plech vymažeme olejem nebo máslem a vysypeme moukou. Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.

Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.

 

DISKUSE