Kokosák

Recept na kokosový moučník s lahodným krémem a čokoládovou polevou.

Kokosák.jpg

Doba přípravy moučníku :

1 hodina

Ingredience do moučníku :

těsto : 80 g hrubé mouky, 300 g cukru moučka, 200 g kokosu,

9 bílků

krém : 4 lžíce cukru krystal, 5 lžic vody, 4 žloutky, máslo,

2 lžíce kakaového prášku

poleva : čokoláda na vaření

podle potřeby tuk na vymazání a mouka na vysypání

Postup přípravy moučníku :

Na těsto nejdříve ušleháme bílky. Ke sněhu přidáme cukr, ještě chvíli šleháme. Pak opatrně vmícháme kokos a mouku. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme.

Krém: Vodu společně s kakaem a cukrem dáme do kastrůlku, povaříme a necháme vychladit. Do vychladlé hmoty vmícháme celé máslo a 4 žloutky. Krém vyšleháme dohladka.

Na vychladlé těsto dáme vrstvu krému, vložíme do lednice a necháme dobře zatuhnout. Na závěr kokosák polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření a opět dáme do chladu.

Při podávání krájíme kokosák na řezy.

 

DISKUSE