Kokosák
Recept na kokosový moučník s lahodným krémem a čokoládovou polevou.

Doba přípravy moučníku :
1 hodina
Ingredience do moučníku :
těsto : 80 g hrubé mouky, 300 g cukru moučka, 200 g kokosu,
9 bílků
krém : 4 lžíce cukru krystal, 5 lžic vody, 4 žloutky, máslo,
2 lžíce kakaového prášku
poleva : čokoláda na vaření
podle potřeby tuk na vymazání a mouka na vysypání
Postup přípravy moučníku :
Na těsto nejdříve ušleháme bílky. Ke sněhu přidáme cukr, ještě chvíli šleháme. Pak opatrně vmícháme kokos a mouku. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme.
Krém: Vodu společně s kakaem a cukrem dáme do kastrůlku, povaříme a necháme vychladit. Do vychladlé hmoty vmícháme celé máslo a 4 žloutky. Krém vyšleháme dohladka.
Na vychladlé těsto dáme vrstvu krému, vložíme do lednice a necháme dobře zatuhnout. Na závěr kokosák polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření a opět dáme do chladu.
Při podávání krájíme kokosák na řezy.