Roláda s jahodami a tvarohovým krémem

Výborná roláda se sezónním ovocem a tvarohem.

Roláda s jahodami.jpg

Doba přípravy dezertu :

1 hodina 15 minut

Ingredience do dezertu :

těsto : 6 vajec, 6 lžic polohrubé mouky, 6 lžic cukru

krém : máslo, 2 tvarohy, cukr

náplň : jahody

ozdobení : kokos

Postup přípravy dezertu :

Nejprve si připravíme těsto na roládu. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme žloutky s cukrem. Potom ušleháme z bílků sníh a do něj pomalu zamícháme ušlehané žloutky s cukrem. Nakonec přimícháme mouku. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme dorůžova.

Ještě teplou upečenou placku zamotáme do rolády a necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme krém z tvarohu, másla a cukru.

Vychladlou placku rozbalíme, potřeme krémem a poklademe ovocem. V mém receptu jahodami, ale může být cokoliv. Vše zabalíme do rolády, vršek potřeme také krémem a posypeme kokosem.

Roládu s jahodami a tvarohovým krémem necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.

 

DISKUSE