Krémová roláda

Zákusek vhodný pro slavnostnější chvíle. Klasická roláda s máslovým krémem.

Krémová roláda.jpg

Doba přípravy rolády :

1 hodina

Ingredience do rolády :

těsto : 200 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice, 4 vejce

dále potřebujeme 250 g másla, vanilkový pudink, 400 ml mléka

podle chuti 2 lžíce cukru moučka, 2 lžíce rumu

podle potřeby kakao na obarvení krému, marmeláda na potření,

olej na vymazání plechu

Postup přípravy rolády :

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zašleháme cukr a postupně žloutky. Nakonec lehce vmícháme mouku. Piškotové těsto rozetřeme ne hodně vymaštěný plech a pečeme na 180 stupňů asi 10 minut. Ihned po upečení vyklopíme na vlhkou utěrku, svineme a necháme vychladnout.

Mezi tím si připravíme máslový krém. Podle návodu na sáčku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně zašleháváme pudink. Dbáme na to, aby měli všechny suroviny stejnou teplotu, a krém se nám tudíž nesrazil. Podle chuti přidáme rum. Část krému můžeme obarvit kakaem.

Vychladlý plát rozvineme a potřeme marmeládou. Na ní naneseme krém a svineme opět do rolády. Povrch rolády potřeme krémem a podle fantazie ozdobíme. Roládu můžeme polít čokoládou. Necháme vychladit a můžeme podávat.

 

DISKUSE