Lívance z kefíru

Neobvyklý recept na lívance, který jsem získala od kamarádky. Je rychlý a bude chutnat především dětem.

Doba přípravy dezertu :

30 minut

Ingredience do dezertu :

těsto : 250 g polohrubé mouky, vejce, 1/2 l kefíru,2 lžičky cukru, lžička sody,

1/2 lžičky soli, podle potřeby olej

na potření potřebujeme marmeládu a ozdobení šlehačku

Postup přípravy dezertu :

Do mísy nalijeme kefír a přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl, sodu a cukr. Vše pořádně zamícháme.

Necháme asi 10 minut odležet a kefírové těsto smažíme na lívanečníku, který jsme vymazali olejem.

Usmažené lívance z kefíru pomažeme marmeládou a ozdobíme šlehačkou. Podáváme s čajem.

 

DISKUSE