Tiramisu s mascarpone

Tiramisu s mascarpone

Doba přípravy dezertu :

20 minut

Ingredience do dezertu :

250 g mascarpone, 2 lžíce cukru moučka, kelímek smetany ke šlehání,

3 vejce, 2 balíčky dlouhých cukrářských piškot, balíček vanilkového cukru,

podle chuti přidáme silnou černou kávu a alkohol, na ozdobu použijeme

holandské kakao

Postup přípravy dezertu :

Žloutky vyšleháme s mletým cukrem a lžící horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém.

Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem. Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkové směsi přidáme bílky a šlehačku a lehounce vymícháme krém.

Formu vyskládáme piškoty. Ty přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s alkoholem (rum, vodka, likér). Piškoty potřeme krémem. Můžeme zasypat kakaem. Dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme kakaem.

Tiramisu s mascarpone dáme odležet do lednice alespoň na 12 hodin uležet. Je to potřeba, aby krém dobře ztuhl a držel tvar.

 

DISKUSE