Celozrnné rohlíky

Tyto rohlíky z domácí pekárny jsou krásně nadýchané a hlavně měkoučké.

Celozrnné rohlíky.jpg

Doba přípravy :

2 hodiny 40 minut

Ingredience :

těsto : 400 ml vody, lžička chlebového koření, 2 lžíce oleje,

300 g celozrnné pšeničné mouky, 50 g žitné chlebové mouky,

1/4 kostky droždí, lžička cukru, 150 g hladké mouky,

1 a půl lžičky soli, 50 g celozrnné žitné mouky

na potření : vejce, na ozdobení : mák a semínka

Postup přípravy :

Do pekárny dáme suroviny v tomto pořadí voda, olej, sůl do rohu, mouky a mezi ně chlebové koření. V mouce udělám důlek, přidáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Zapneme program těsto.

Je nutné těsto sledovat a popřípadě přisypávat žitnou chlebovou mouku. Kdo má rád semínka, možno přidat po zvukovém signálu.

Až program skončí, necháme ještě tak půl hodinky kynout. Těsto rozpůlíme a z každé půlky vyválíme placku, kterou radýlkem rozdělíme na 8 trojúhelníků a zabalíme rohlíky. Začínáme na širší straně. Celozrnné rohlíky necháme na plechu ještě tak půl hodinky kynout. Pomažeme vajíčkem a posypeme semínky nebo mákem. Celozrnné rohlíky pečeme na 200 °C dozlatova.

Celozrnné rohlíky podáváme podle chuti.

 

DISKUSE