Cibulový chléb z domácí pekárny

Vláčný a voňavý chléb pro každou příležitost.

Ingredience :

1-2 cibule, lžička soli, 350 ml podmáslí, 400 g hladké mouky,

1 a půl lžičky sušeného droždí, lžíce octu, lžička cukru, 200 g žitné mouky,

lžička kmínu

Postup přípravy :

Do pekárny nasypeme nejdříve všechny tekuté suroviny a na ně navršíme sypké. Nahoru nasypeme (rozdrolíme) droždí. Místo sušeného lze použít i čerstvé (20g).

Zapneme program "základní" a mezitím si na pánvi osmahneme jemně krájenou cibuli, kterou k těstu přidáme po zaznění signálu. Pokud je těsto příliš řídké, můžeme přisypat lžičku mouky nebo otrub.

Cibulový chléb z domácí pekárny je dobrou přílohou pro jakoukoliv příležitost.

 

DISKUSE