Domácí chléb nejen z pekárny

Domácí chléb pro pekárnu i na plech.

Doba přípravy :

2 hodiny 30 minut

Ingredience :

balíček sušeného droždí, 1-2 lžičky kmínu, 2 hrnky vlažné vody,

2 hrnky žitné mouky, 2 lžičky soli, 2 hrnky hladké mouky

Postup přípravy :

Do pekárny nalijeme vlažnou vodu. Nasypeme prosáté mouky, rozdrobíme droždí a přidáme sůl a kmín.

V pekárně dáme program základ. V míse necháme těsto kynout 1 hodinu. Pak těsto vyklopíme, vyválíme šišku, kterou dáme do ošatky a necháme ještě kynout.

Domácí chléb pečeme v úplně vyhřáté troubě asi 45 minut. Pak teplotu zmírníme na 180 °C a chléb dopečeme.

Upečený domácí chléb necháme vychladnout, můžeme jej krájet na plátky a konzumovat.

 

DISKUSE