Dýňový chléb

Recept pro domácí pekárnu.

Ingredience :

3 lžičky sušeného droždí, 230 g jemně strouhané dýně, 200 g celozrnné žitné

mouky, 200 ml kefírového mléka, 2 lžičky soli, 270 g hladké mouky,

2 lžičky cukru, 280 g celozrnné pšeničné mouky, 70 ml vody

podle chuti přidáme dýňová semínka a kmín

Postup přípravy :

Do nádoby nalijeme kefírové mléko, přidáme sůl, kmín, cukr, mouku, droždí a dýni a vložíme nádobu do domácí pekárny.

Na pečení zvolíme program Klasik, velikost 2, stupeň propečení střední. Při hnětení doléváme vodu podle hustoty těsta. Po zaznění signálu sypeme dýňová semínka.

Dýňový chléb nakrájíme a podáváme podle libosti. Zdravá varianta pečiva z domácí pekárny.

 

DISKUSE