Francouzský rajčatový koláč

Recept na šťavnatý slaný koláč.

Francouzský rajčatový koláč.jpg

Doba přípravy koláče :

1 hodina

Ingredience do koláče :

balíček křehkého těsta na koláč, 2 hrstě cherry rajčátek, koření na pizzu,

2 lžíce nakládaných rajčat v oleji, 150 g balkánského sýra,

1-2 hrsti jarní cibulky nebo pórku, 100 g mozzarely, na potření kečup

podle potřeby olivový olej na vymazání

Postup přípravy koláče :

Na recept (hlavně pro rychlost) zakoupíme již připravený rozválený plát "na křehký koláč". Můžeme použít i těsto listové. Kulatou formu vymažeme olejem a vyložíme těstem.

Zeleninu očistíme a nasekáme na kolečka, mozzarellu slijeme a nakrájíme na plátky. Balkán nadrobíme nebo nastrouháme nahrubo.

Těsto potřeme kečupem, nasekanými nebo rozemletými rajčaty v oleji (skvělé jsou ty nakládané s česnekem) a posypeme kořením na pizzu. Poklademe na plátky nakrájenými cherry rajčátky, mozzarellou a nakonec posypeme nastrouhaným balkánským sýrem. Znovu posypeme kořením na pizzu.

Francouzský rajčatový koláč dáme péct do středně vyhřáté trouby, pečeme do zezlatovění okrajů. Podáváme jako chuťovku nebo klidně i večeři.

 

DISKUSE