Hrníčkový chléb

Jednoduchý a výborný domácí chleba z pekárny.

Doba přípravy :

2 hodiny

Ingredience :

3/4 droždí, 3 hrnky pšeničné hladké mouky, 2 lžičky kmínu,

lžička cukru, 2 lžičky soli, 2 hrnky žitné mouky, lžíce octa,

2 hrnky vody, 2 lžíce oleje, na potření potřebujeme vodu a sůl

Postup přípravy :

Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní. Necháme jen upéct.

Druhá varianta: Ingredience na chléb necháme v pekárně pouze smíchat a vykynout. Pečeme v předehřáté troubě na cca 230 °C, potíráme slanou vodou. Výsledek je lepší a chutnější kůrka.

Hrníčkový chléb podáváme jako klasický chléb.

 

DISKUSE