Slané trojúhelníčky

Recept na jednoduchou chuťovku z listového těsta, plněnou klobáskou a nivou, která zachutná každému.

Slané trojúhelníčky

Doba přípravy chuťovky :

1 hodina

Ingredience do chuťovky :

listové těsto, na náplň potřebujeme kečup, 100 g nivy, 1-2 klobásy,

podle chuti celý kmín a hrubozrnnou sůl, podle potřeby mouku na podsypání

a vajíčko na potření trojúhelníčků

Postup přípravy salátu :

Nejdříve si oloupeme klobásku, pak ji nakrájíme na hrubší kolečka a každé kolečko ještě rozpůlíme na dvě půlkolečka. Poté si nakrájíme nivu a na menší kousky - velikost jednotlivých kousků by měla být o něco menší než velikost půlkoleček klobásek.

Listové těsto si rozválíme do obdélníkového tvaru na pomoučněném vále a rádýlkem si vytvoříme pravidelné čtverečky. Doprostřed každého čtverečku si dáme trochu kečupu - bohatě nám postačí množství malé lžičky. Pak na každý čtvereček dáme půlkolečko klobásky a na to kousek nivy (s množstvím sýra to nesmíme přehánět, aby nám při pečení nevytekl). Pak čtverečky přeložíme a vytvoříme trojúhelníčky. Můžeme samozřejmě vytvořit i jiné tvary než trojúhelníčky.

Trojúhelníčky přeložíme na pečícím papírem vyložený plech, potřeme je rozkvedlaným vajíčkem a posypeme kmínem a trochou hrubozrnné soli (se solí to nesmíme přehánět, protože niva je dost slaná).

Slané trojúhelníčky pečeme ve vyhřáté troubě nejdřív při vyšší teplotě, až se nám těsto nafoukne, tak teplotu snížíme a ještě několik minut pečeme.

 

DISKUSE